Op vragen over de werkwijze van het Kinderadoptieplan vind je hieronder de antwoorden. Staat je vraag of antwoord er niet bij? Vul dan het contactformulier in.
Vragen en antwoorden over de werkwijze van het Kinderadoptieplan
Ben ik verplicht mijn kind te schrijven?
Dat is uiteraard niet verplicht, maar het is natuurlijk wel fantastisch voor het kind om iets van zijn sponsor te horen. Uit onderzoek weten we dat het contact met sponsors een positief effect heeft op de ontwikkeling van een kind. Je kunt ook je (klein)kind vragen een tekening te maken. Wat ook leuk kan zijn is om een foto van jezelf, je omgeving of een typische Hollandse kaart te sturen.
Wil je wel een kind sponsoren, maar schrijf je liever niet en stel je een foto van het kind ook niet echt prijs, dan kun je kiezen om een kind te steunen via het onderwijs fond, plan 3.
OnderwijsfondsHoe lang moet een kind gesponsord worden?
Het zou fantastisch zijn als het kind zolang gesponsord wordt tot het de middelbare school heeft afgerond. Soms is dit niet mogelijk en wordt er een andere sponsor gezocht.
Soms blijft het kind om bepaalde reden niet in het project.
Maar zolang je sponsort maakt dit een groot verschil in het leven van jouw sponsorkind.
Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn steun bij het kind terecht komt?
Meer dan 80% komt bij uw sponsorkind terecht voor onderwijs, voedsel en schoolbenodigdheden. En in heel arme gezinnen gaat er soms ook een gedeelte naar het gezin van het kind. Er wordt dan voedsel en kleding van gekocht. Niet meer dan 20% zijn overheadkosten, zoals mailing- en promotiekosten en kantoorkosten. In Nederland hebben we slechts twee tot vier procent kosten.
Het geld gaat via de internationale kerk naar de lokale kerken in de donorlanden. Daar wordt het gebruikt voor de kinderen die in de lokale projecten deelnemen. Het geld wordt niet aan de kinderen of aan hun ouders persoonlijk gegeven.
Door gebruik te maken van het wereldwijde netwerk van de kerk, weten we dat het geld ook daadwerkelijk op de projecten terecht komt. Op allerlei niveaus is er toezicht
Kan een kind vroegtijdig uit het project gaan? En wat gebeurt er dan?
Ja, het komt voor dat een sponsorkind vroegtijdig het project verlaat. Daar zijn verschillende redenen voor. De lokale leiding doet er altijd alles aan om het kind te kunnen blijven helpen.
Op deze pagina lees je er alles over.
De meest voorkomende redenen zijn: het kind gaat verhuizen, werken of trouwen. Het project stopt, of de leefsituatie is verbeterd waardoor ondersteuning niet meer nodig is.
Zijn mijn giften voor de belasting aftrekbaar?
Ja. Je giften en sponsorbijdragen zijn voor 100% aftrekbaar.
De Kerk van de Nazarener is een ANBI erkende instelling. Dat geldt voor alle onderdelen van de kerk, zoals het Kinderadoptieplan. Als kerk hebben we een groepsbeschikking. Op de website van de belastingdienst, kun je zien dat we erkend zijn. Het RSIN nummer is 823241919. We staan geregistreerd onder de naam Kerk van de Nazarener, met als vestigingsplaats Haarlem.
Dit betekent ook dat het Kinderadoptieplan gebruikmaakt van de fiscale voordelen. Zo hoeft een ANBI geen successie- of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen.
Meer informatie over het bestuur en de jaarverslagen vind je hier: https://www.kinderadoptieplan.nl/anbi
Kan ik het adres van mijn sponsorkind krijgen?
Nee, helaas kan dat niet. Vanwege veiligheidsoverwegingen kunnen er geen adresgegevens van sponsors en ook niet van sponsorkinderen met elkaar worden uitgewisseld. We geven ook niet door in welke stad of regio het kind woont.
We raden je ten sterkste af om je e-mail-, telefoon- of Social Media gegevens in je correspondentie te noemen. Ga svp ook niet op contact verzoeken in.
We kunnen het voorstellen dat je dat jammer en misschien wel streng vind. De reden is dat we in het verleden daar te veel vervelende ervaringen mee hebben gehad. En daarvoor willen we je behoeden.
Als je het adres wilt hebben omdat je overweegt je sponsorkind te bezoeken. Dan kan je via een speciale procedure die informatie krijgen. Wil je daar meer over weten, schrijf dan naar info@kinderadoptieplan.nl. Houd er rekening mee dat dit een uitgebreide procedure is die tijd kost. Er moeten diverse formulieren worden ingevuld. Zorg daarom dat je tijdig aan dit traject begint als je de wens hebt je sponsorkind te bezoeken.
Kan ik in de taal van mijn sponsorkind schrijven?
Ja, dat kan. Als je de lokale taal van je sponsorkind beheerst, dan mag je gerust in die taal schrijven.
De brief kan dan direct worden doorgestuurd naar je sponsorkind, zonder tussenkomst van een vertaler.
De brief van je sponsorkind ontvang je altijd samen met een Engelse vertaling. Je sponsorkind ontvangt altijd jouw originele tekst met een aparte vertaling.
Welke tips zijn er voor het schrijven
* schrijf eenvoudig
* schrijf over dingen die een kind interesseren: gezin, school, huisdieren, hobby’s, sport, waar je woont
* maak een tekening met je (klein) kinderen. Stuur een ansichtkaart of een foto
* schrijf of vertaal het in het Engels
* schrijf niet over materiële zaken
* schrijf niet je persoonlijke adres in de brieven
* stuur geen pakketjes. Een platte envelop ter grootte van een A5 (half A4) is prima. Bijvoorbeeld met stickers, foto’s, kaarten of papieren
* vermeld op alles wat je opstuurt het sponsornummer van het kind (Dit vind je op de infokaart) wanneer je als groep een kind ondersteunt, stuur dan het liefst een of twee velletjes in plaats van allemaal losse briefjes.
* Brieven gaan niet rechtstreeks naar het kind, maar moeten naar het hoofdkantoor in Kansas City gestuurd worden en worden daar eventueel vertaald.
Adres:
Nazarene Compassionate Ministries
Child Sponsorship Program
17001 Prairie Star PKWY
Lenexa, KS 66220 – 7900
USA
Is sponsoring niet een druppel op een gloeiende plaat?
Natuurlijk zijn er meer kinderen in de wereld die je kunt helpen. Maar met jouw sponsoring maak je een groot verschil in het leven van een kind. Stel jezelf de vraag: is het beter om één kind, of om helemaal niemand te helpen?
En weet dat als je een kind helpt, dat het ook invloed heeft op het gezin en de gemeenschap. Dus indirect help je meer dan het kind alleen.
Hoe werkt het aanmelden?
Aanmelden voor het sponsoren doe je door te klikken op een van de plannen. CSS id=#aanmelden
Vervolgens doorloop je de volgende stappen:
- Ga naar ‘bekijk mijn bijdrage‘
- Hier vind je een overzicht van het sponsorplannen die je gekozen hebt. Je kunt nu:
- Of klikken op ‘bekijk andere sponsorplannen’
- Of klikken op ‘mijn bijdrage afronden’
- Vul je gegevens in
- Je rond het aanmelden af door onderin het scherm te klikken op ‘ik wil bijdragen’.
Lukt het om een of andere reden niet, dan kun je altijd bellen of mailen.
Wie ondersteun ik?
Bij het onderwijsproject:
- Kinderen van predikanten, of
- Kinderen die kansarm zijn en in KinderOntwikkelingsCentra opgevangen worden, of
- Kansarme kinderen die naar de Nazarener Scholen gaan
Bij het voedsel project:
- Twee kinderen elke dag een voedzame maaltijd en/of naschoolse opvang. Dit is afhankelijk van het project.
Wat ontvangt een sponsorkind?
Een van de grootste voordelen van deelname aan het Kinderadoptieplan is het wereldwijde netwerk van zendelingen, lokale kerken en districten.
Binnen dit sterke netwerk worden alle elementen van het Kinderadoptieplan gecontroleerd en geverifieerd. De kinderen zijn ervan verzekerd dat ze hun financiële hulp ontvangen, terwijl de sponsors ervan verzekerd kunnen zijn dat de kinderen naar school gaan of de noodzakelijke programma’s doorlopen.
We sturen je sponsorbijdrage niet rechtstreeks naar het kind, maar naar het Kinderontwikkelcentrum van je sponsorkind.
Zo weten we zeker dat de inkomsten ook echt voorzien in de basisbehoeften van het kind, zoals:
• Minstens een keer per dag een voedzame maaltijd
• Onderwijs, huiswerkbegeleiding, boeken, spelletjes en dergelijke in het klaslokaal
• Medische zorg en voorlichting over hygiëne, voeding, verzorging aan kind én ouders
• Geestelijke vorming: zondagsschool of Bijbelstudies
• Sport en spel
Daarnaast gaat van elke sponsorbijdrage ook een deel naar het ‘algemeen fonds’. Daarmee worden kinderen ondersteund die nog geen sponsor hebben. Bovendien ontvangt elk kind met zijn verjaardag én met kerst een cadeautje.
Is het sponsoren selectief?
Nooit alle kinderen kunnen opgenomen worden in een project. De leiders van het project kennen de lokale bevolking vaak en zij weten beter dan geen ander wie er het meest voor in aanmerking komt. Hoe meer sponsors er zijn hoe beter dus!
Ja, ik wil een kind sponsoren Veroorzaken de projecten geen problemen omdat niet alle kinderen uit één gezin kunnen worden opgenomen in het project?
Voor zover we weten niet. De kinderen die in een project opgenomen zijn hebben een positieve invloed op het gezin waar ze uitkomen en zij hebben op hun beurt weer een positieve invloed op de gemeenschap. Sponsoren heeft op de lange termijn dus een zeer grote invloed.
Hoe wordt de maandelijkse bijdrage besteed?
Een van de grootste voordelen van deelname aan het Kinderadoptieplan is het wereldwijde netwerk van zendelingen, lokale kerken en districten. Binnen dit sterke netwerk worden alle elementen van het Kinderadoptieplan gecontroleerd en geverifieerd. De kinderen zijn ervan verzekerd dat ze hun financiële hulp ontvangen, terwijl de sponsors ervan verzekerd kunnen zijn dat de kinderen naar school gaan of de noodzakelijke programma’s doorlopen.
We sturen je sponsorbijdrage niet rechtstreeks naar het kind, maar naar het Kinderontwikkelcentrum van je sponsorkind.
Zo weten we zeker dat de inkomsten ook echt voorzien in de basisbehoeften van het kind, zoals:
• Minstens een keer per dag een voedzame maaltijd
• Onderwijs, huiswerkbegeleiding, boeken, spelletjes en dergelijke in het klaslokaal
• Medische zorg en voorlichting over hygiëne, voeding, verzorging aan kind én ouders
• Geestelijke vorming: zondagsschool of Bijbelstudies
• Sport en spel
Daarnaast gaat van elke sponsorbijdrage ook een deel naar het ‘algemeen fonds’. Daarmee worden kinderen ondersteund die nog geen sponsor hebben. Bovendien ontvangt elk kind met zijn verjaardag én met kerst een cadeautje.
Kan ik mijn sponsorkind bezoeken?
Ja dat kan. Het blijkt ook heel positief te werken. Zowel voor het kind als de sponsor.
Maar we kunnen niet zomaar het adres geven. In verband met de privacy (zowel van het kind als de sponsor) gaan we hier heel zorgvuldig mee om. Daarom moet je een speciale procedure, via het hoofdkantoor in Amerika, doorlopen. Houd er rekening mee dat dit een uitgebreide procedure is die tijd kost. Er moeten diverse formulieren worden ingevuld. Zorg daarom dat je tijdig aan dit traject begint als je de wens hebt je sponsorkind te bezoeken.
Wil jij je sponsorkind bezoeken, stuur dan een bericht naar: info@kinderadoptieplan.nl.
Kan ik hulp krijgen bij het vertalen?
Als je niet Engels kunt lezen of schrijven maar wel met je sponsorkind wil schrijven, dan kunnen wij je hulp bieden bij de vertaling.
Neem daarvoor contact op met Stefanie via:
Waarom een kind sponsoren?
Er zijn wereldwijd 120 miljoen kinderen tussen de 6 en 12 jaar die geen onderwijs ontvangen.
Zonder onderwijs geen toekomst! Als je sponsor wordt, geef je een kind een hoopvolle toekomst. Door later een beroep te leren, wordt het kind onafhankelijk van hulp van buitenaf en kan het meehelpen aan de opbouw van zijn/haar land.
Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Stel dan je vraag via het formulier hieronder.
Je bericht gaat naar Stefanie, de contactpersoon van het Kinderadoptieplan. Zij zal je vraag beantwoorden.